Un bălțean, condamnat la șase ani pentru violență și șantaj

0

Un bărbat s-a ales cu șase ani de închisoare și o amendă de 75.000 de lei, după ce în 2022 a bătut cu un baston de lemn, în plină zi, pe o stradă din municipiul Bălți, un alt cetățean.

Astfel, potrivit sentinței, un bărbat din Bălți, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de șantaj și vătămare intenționată medie a integrității corporale, fiindu-i stabilită pedeapsa definitivă sub formă de închisoare pe un termen de șase ani în penitenciar de tip semiînchis, cu amendă în mărime de 1.500 de unități convenționale, echivalentul a 75.000 lei.

Conform probatoriului administrat în cadrul urmăririi penale, prezentat și susținut în ședința de judecată, s-a stabilit că inculpatul, la data de 21 noiembrie 2022, în jurul orelor 15:10, aflându-se în fața unui magazin din威而鋼 mun.Bălți, a provocat un conflict cu un bărbat și i-a aplicat acestuia două lovituri cu un baston din lemn în regiunea capului. În rezultat, victimei i-au fost cauzate vătămări corporale calificate de experți ca fiind medii.

Același inculpat, acționând în mod intenționat, în scop de cupiditate, în aprilie 2023, aflându-se în municipiul Bălți, deținând informație referitor la viața intimă și anume înregistrări video a actului sexual cu participarea unei femei, prin intermediul mesajelor din rețeaua de socializare „VKontakte”, a pretins de la ultima transmiterea banilor în sumă de 600 euro, în caz contrar o amenința cu răspândirea înregistrărilor video.

La 21 aprilie 2023, aflându-se în apartamentul părții vătămate din mun.Bălți a primit o parte din sumă și anume 1.000 de lei.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata