Un bărbat de 30 de ani din Chișinău este cercetat penal pentru proxenetism

0

Un bărbat de 30 de ani din Chișinău este cercetat penal de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI (CCTP), în temeiul unei cauze penale pornite pentru proxenetism.


În rezultatul investigațiilor, polițiștii au stabilit că, de la începutul lunii iulie curent, suspectul împreună cu alte persoane originare din Republica Moldova, care la moment se află peste hotarele țării, ar fi racolat mai multe tinere din Moldova, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, cărora le-au propus să presteze servicii sexuale contra plată, fiind adăpostite în diferite apartamente speciale într-un oraș din Germania.

Pentru serviciile prestate, fetele urmau a fi remunerate cu sume cuprinse între 60 și 100 de euro pentru un client, iar jumătate din banii primiți reveneau suspecților.

Suspectul a fost reținut în timp ce se deplasa cu una dintre tinerele racolate spre punctul de trecere al frontierei de stat și este cercetat în stare de libertate.

Conform legii penale, persoana vinovată de proxenetism riscă pedeapsă cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Oamenii legii întreprind în continuare măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunii, precum și a victimelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata