Un bărbat înarmat cu un topor a fost împușcat de polițiști înainte de meciul Polonia – Olanda din Hamburg

0

Un bărbat a fost împușcat în centrul orașului german Hamburg, după ce ar fi încercat să atace suportori olandezi dintr-un fanzone și a amenințat polițiștii cu un topor, potrivit oficialilor din oraș. Accidentul a avut loc înainte de Polonia – Olanda, primul meci al zilei de la Euro 2024, potrivit BBC. 

Polițiștii spun că l-au împușcat și l-au rănit grav pe bărbat, care primește îngrijiri medicale. Rapoartele din presă arată că incidentul a avut loc lângă o zonă dedicată suporterilor echipei de fotbal olandeze.

Olanda joacă cu Polonia în Hamburg la Euro 2024, duminică mai târziu. Un comunicat al poliției arată că un bărbat i-a amenințat pe polițiști cu un topor și un „dispozitiv incendiar”. Atacul ar fi avut loc în jurul orei 12:30, ora locală, pe Reeperbahn, o stradă principală din oraș. 

Rory Smith, corespondentul șef de fotbal al New York Times care se află la Hamburg, a declarat că incidentul a avut loc pe Reeperbahn, o stradă principală care este într-o zonă de viață de noapte din oraș, la doar câteva sute de metri de fanzone olandeză.

Jurnalistul BBC Sport, Gary Rose, care se află și el la Hamburg, a declarat că pregătirile merg așa cum era planificat pentru meciul dintre Polonia și Olanda.

Stadionul se află la aproximativ opt km de centrul orașului, unde s-a întâmplat incidentul. Aproximativ 30.000 de fani olandezi se află în oraș și probabil un număr similar de polonezi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata