Un cetățean al Rusiei, căutat internațional pentru acte de terorism, a fost reținut la Punctul de trecere a frontierei Tudora

0

În punctul de trecere a frontierei Tudora a fost reținut un cetățean al Federației Ruse, căutat pe INTERPOL pentru acte de terorism. Bărbatul de 48 de ani deținea asupra lui și un permis de ședere ucrainean cu semne rezonabile de falsificare, menționează un comunicat al Poliției de Frontieră.

Cetățeanul rus era pasager în cursa Odessa-Chișinău.

În cadrul formalităților de control, pe numele cetățeanului era semnalat un mandat de căutare internațională emis de INTERPOL.

La scurt timp, reprezentanții INTERPOL au confirmat că persoana este dată în urmărire internațională pentru săvârșirea actelor de terorism.

Cercetările adiționale au scos la iveală că bărbatul și-a „legalizat” șederea în Ucraina prin folosirea unui permis de ședere contrafăcut, fiind depistat asupra acestuia.

Cetățeanul rus a fost reținut și în continuare angajații Direcției regionale EST documentează cazul. Ulterior, după procedură, persoana va fi deferită procuraturii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata