Un cetățean rus care are conexiuni cu trupele militare pro-ruse a încercat să ajungă în Moldova

0

Pentru 32 de cetățeni străini s-a aplicat refuzul de intrare în Republica Moldova, în ultimele 24 de ore. Printre persoanele neautorizate la trecerea frontierei a fost și un cetățean rus care are conexiuni cu trupele militare pro-ruse

În contextul măsurilor întreprinse pe linie de securitate, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute prin schimbul de informații cu Serviciul de Informații și Securitate, dar și cu partenerii internaționali, a fost posibilă depistarea unui cetățean al Rusiei, care are conexiuni cu trupele pro-ruse care efectuează acțiuni militare în Dombas.

Străinul intenționa să intre în Republica Moldova, fiind  depistat în fluxul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Cetățeanului în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, și după masurile de filtrare instituite a fost întors pe cale aeriană în statul de pornire.

Amintim că pentru a exclude riscurile de securitate, în contextul războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.

În continuare, Poliția de Frontieră în cooperare cu autoritățile naționale competente și partenerii internaționali va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor Republicii Moldova.

4

3

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata