Un cont bancar, în valoare de aproximativ 25 de milioane de lei, pus sub sechestru de ARBI

0

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție (CNA) a aplicat sechestru pe un cont bancar, în valoare de aproximativ 25 de milioane de lei, săptămâna trecută. S-a efectuat în cadrul unei cauze penale pornite pe spălare de bani.

În perioada de raport, Agenția a plasat pe conturile trezoreriale circa 900 de mii de lei. La moment, Agenția are în gestiune 84 de delegații de la ordonatori pe 53 de cauze penale în privința a 119 subiecți cu statut procesual de bănuit sau învinuit.

Săptămâna trecută, CNA a desfășurat și alte activități pe componentele de prevenire și combatere a corupției după cum urmează: au fost definitivate 2 expertize criminalistice și una IT, au fost transmise autorilor 11 rapoarte de expertiză anticorupție și 6 avize, au fost finalizate 7 analize operaționale și au fost eliberate 98 de caziere de integritate”, se arată într-un comunicat al ARBI.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 49 de apeluri de la cetățeni. În cancelaria CNA au fost înregistrate 1 423 de materiale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata