Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a avut loc în Indonezia

0

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a lovit, joi, regiunea indoneziană a insulei Timor, zguduind capitala provinciei locale, a anunţat Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), citat de AFP, potrivit Agerpres. 

Seismul s-a produs la adâncimea de 36,1 kilometri în profunzimile acestei insule din estul arhipelagului indonezian, conform USGS, în apropiere de oraşul Kupang, unde a fost puternic resimţit, a relatat un jurnalist francez. Deocamdată nu au fost semnalate victime omeneşti.

Agenţia indoneziană de geofizică (BMKG) a măsurat la rândul ei o magnitudine de 6,6. La Kupang, au căzut fragmente desprinse din faţadele unor clădiri, iar numeroşi locuitori s-au grăbit să iasă pe străzi.

„Am fost cuprins de ameţeală”, a spus Yeri, un rezident de 40 de ani care, la fel ca mulţi indonezieni, are un singur nume. „Sunt în stare de şoc, oamenii ieşeau în grabă din casele lor, cutremurul a fost atât de puternic”, a adăugat el.

Indonezia se confruntă cu o activitate seismică şi vulcanică frecventă din cauza poziţionării sale în „Cercul de Foc al Pacificului”, o regiune a lumii în care mai multe plăci tectonice intră în coliziune. În noiembrie 2022, un seism cu magnitudinea 5,6 a cauzat moartea a 602 persoane pe insula indoneziană Java.

Pentru mai multe detalii aici.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata