Un ex-deputat, în vizorul ANI: Avere nejustificată de peste 500.000 de lei

0

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat patru proceduri de control în perioada 3-6 ianuarie curent.

În trei anchete sunt verificate posibile conflicte de interese, care ar fi fost admise de un fost director interimar al Camerei Naționale a Cărții din Republica Moldova, un primar din raionul Căușeni și directorul unei case culturale din raionul Fălești.

O incompatibilitate de funcție este anchetată în privința unui consilier local din raionul Fălești.

În perioada vizată, două acte de constatare au fost emise de inspectorii de integritate, prin care au fost stabilite încălcări ale legislației speciale a ANI.

Astfel, un fost deputat a fost identificat cu avere nejustificată de peste jumătate de milion de lei și urmează a fi supusă confiscării. Iar un conflict de interese a fost constatat la un fost primar din raionul Telenești.

Inspectorii de integritate au refuzat să inițieze controale în privința mai multor funcționari publici și aleși locali din raioanele Hâncești, Briceni, Ocnița și Edineț, pe motivul lipsei unei bănuieli rezonabile.

Reprezentanții ANI au acordat circa 30 de consultații la depunerea declarațiilor de avere și interese personale anuale. Inspectorii de integritate au soluționat patru conflicte de interese care au fost declarate conform legii de către subiecții declarării.

Totodată, în perioada respectivă, ANI a eliberat 13 certificate de integritate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata