Un expert american a ajutat Coreea de Nord să evite sancțiunile SUA folosind criptomonede

0

Un fost cercetător american la un grup de criptomonede a fost condamnat la mai mult de cinci ani de închisoare, fiind învinuit de conspirație. Potrivit BBC, expertul în crypto a ajutat Coreea de Nord să evite sancțiunile SUA folosind criptomonede.

Virgil Griffith a pledat vinovat că a conspirat încălcând astfel legea Statelor Unite. Anterior a lucrat pentru Fundația Ethereum, o organizație non-profit axată pe tehnologia din spatele criptomonedei Ether.

Pedeapsa a fost pedeapsa minimă de închisoare cerută de procurori. De asemenea, a fost amendat cu 100.000 de dolari. Bărbatul în vârstă de 39 de ani risca o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare și o amendă de un milion de dolari.

În septembrie, Griffith a pledat vinovat că a conspirat pentru încălcarea Actului SUA privind puterile economice de urgență internaționale, călătorind în capitala Coreei de Nord, Phenian, pentru a susține o prezentare despre tehnologia blockchain.

Potrivit procurorilor, Griffith, care are un doctorat de la Institutul de Tehnologie din California, a călătorit în Coreea de Nord prin China în aprilie 2019 pentru a vorbi la Conferința Blockchain și Cryptocurrency de la Pyongyang, în ciuda faptului că i s-a refuzat permisiunea de a merge de la Departamentul de Stat al SUA.

Procurorii au spus că Griffith a înțeles că informațiile ar putea fi folosite pentru a evita sancțiunile pe care Washington le-a impus Coreei de Nord pentru dezvoltarea armelor nucleare.

În septembrie, Departamentul de Justiție al SUA a declarat că „a pus în pericol securitatea națională a Statelor Unite”, subminând sancțiunile.

Fundația Ethereum a declarat, la momentul arestării lui Griffith, că nu a aprobat sau sprijinit călătoria lui în Coreea de Nord.

Sursa: bani.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata