Un grup infracțional specializat în comercializarea băuturilor alcoolice contrafăcute a fost destructurat de procurori și polițiști

0

Procuratura UTA Găgăuzia, oficiul Central, în cooperare cu angajații Inspectoratului Național de Investigații și Direcției de poliție a UTA Găgăuzia, investighează activitatea ilegală a unui grup de persoane, care acționa pe teritoriul UTA Găgăuzia, raionului Taraclia, și a mun. Chișinău, specializat în transportarea și comercializarea alcoolului etilic, fără autorizație corespunzătoare și acte de proveniență, precum și a băuturilor alcoolice contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, a apărut bănuiala rezonabilă că suspecții, prin contrabandă, au introdus pe teritoriul Republicii Moldova alcool etilic, care în continuare era comercializat terțelor persoane, inclusiv folosit la prepararea băuturilor alcoolice contrafăcute.

Urmare a perchezițiilor efectuate în diferite locații din UTA Găgăuzia, raionului Taraclia, și mun. Chișinău, au fost ridicate cantități considerabile (mai mult de un kilolitru) de lichid cu miros specific de alcool, inclusiv băuturi alcoolice fără timbru de acciz, fără acte de proveniență, ambalate necorespunzător, care se presupun a fi contrafăcute. La fel, au fost ridicate mai multe vase, recipiente din plastic, pompe, alte obiecte folosite la transportarea și ambalarea alcoolului.

În privința învinuiților a fost aplicată măsura preventivă obligarea de a nu părăsi țara.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata