Un minor și doi tineri sunt cercetați penal pentru distribuirea drogurilor în Grădina Botanică și Parcul Dendrariu din capitală

0

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au anihilat un grup infracțional cu activitate de distribuire a drogurilor în Grădina Botanică și Parcul Dendrariu din capitală.

Doi membri ai grupului – un minor cu vârsta de 17 ani și o tânără de 21 de ani – au fost reținuți în flagrant, în timp ce plasau droguri în Grădina Botanică, iar potrivit informațiilor operative, aceștia își desfășurau activitatea infracțională și în Parcul Dendrariu. La momentul reținerii, oamenii legii au ridicat de la aceștia peste 100 pliculețe cu droguri.

Astfel, urmare a perchezițiilor efectuate de oamenii legii, inclusiv la domiciliile acestora și a unui complice cu vârsta de 20 de ani, au fost ridicate droguri de tip PVP (sintetice, denumite ”sare”) și marijuana, care pe piața neagră valorează circa 150.000 lei. De asemenea, au fost ridicate și alte obiecte și dispozitive folosite la traficarea drogurilor: cântare la scară mică, telefoane mobile și cartele bancare.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, oamenii legii au obținut material probatoriu despre rolul fiecăruia în activitatea infracțională, inclusiv în comunicarea cu clienții, realizată printr-o platformă criptată conectată la internet. Urmare a reținerii, procurorii le-au formulat și prezentat tuturor trei învinuirile pentru punerea în circulație a drogurilor în cadrul unui grup organizat, iar ulterior au solicitat și obținut în instanța de judecată plasarea acestora în arest preventiv pentru 30 de zile, cu excepția minorului care potrivit legii este cercetat în libertate.

Investigațiile continuă, în privința întregului spectru infracțional al acestora, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata