Un moldovean cu pașaport rusesc nu a putut intra în țară

0

Un moldovean care locuiește în Rusia a decis să se întoarcă în mica sa patrie cu un pașaport rusesc și nu a putut trece granița cu Moldova. Potrivit apropiaților, bărbatul este cetățean al țării noastre, dar actele sale sunt expirate, așa că le-a arătat vameșilor pașaportul rusesc.

La solicitarea redacției Realitatea, Poliția de Frontieră a informat că într-o astfel de situație o persoană ar trebui să se adreseze Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, întrucât fiecare caz de refuz de intrare este luat în considerare individual, transmite democracy.md cu referire la realitatea.md.

„Dacă poți dovedi că ești cetățean al Republicii Moldova, cu siguranță poți intra în țara de origine. Pentru concetăţenii noştri refuzul nu este emis”, a spus ofițerul de presă al instituţiei, Raisa Novițchi.

În cazul în care valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile Republicii Moldova a expirat, s-a pierdut sau a dispărut din diverse motive, cetățenii trebuie să se adreseze misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova din țara de reședință. Acolo li se va oferi un „pașaport alb”, pe baza căruia pot pleca.

După ce redacția Realitatea a relatat despre caz, s-a aflat că persoana a reușit să intre în țară. Totodată, responsabilii din cadrul Poliției de Frontieră au remis o actualizare.

„În legătură cu informația precum că în Republica Moldova nu a fost permisă intrarea unui conațional, care deține și cetățenia altui stat, menționăm că informația este falsă și nu corespunde realității.

Poliția de Frontieră amintește că la trecerea frontierei de stat nu sunt impuse restricții de circulație pentru persoane, indiferent de cetățenie. Mai mult că, pentru cetățenii Republicii Moldova accesul este permis în orice circumstanțe, odată ce a fost stabilită identitatea și cetățenia acestuia.

Totodată, pe sursele de informare ale Poliției de Frontieră sunt informații accesibile și publice despre regulile de trecere a frontierei de stat atât pentru străini cât și pentru cetățenii moldoveni”, notează Poliția de Frontieră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata