Un nou acord privind susținerea proiectelor pentru copii și tineri

0

Primăria Chișinău a semnat astăzi un acord de colaborare cu Centrul de informare și resurse ”Pro Bono”, prin care își propune să dezvolte serviciile pentru copii și adolescenți și să asigure respectarea drepturilor acestora.

Documentul a fost semnat în baza acordurilor pe care deja le are Primăria Chișinău și Centrul ”Pro Bono” cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Amintim, Primăria Chișinău, împreună cu Centrul „Pro Bono” și Centrul municipal de Tineret Chișinău, a lansat, în aprilie 2022, un proiect de susținere și implicare a adolescenților și tinerilor refugiați din Ucraina, finanțat de UNICEF. Datorită acestei inițiative, tinerii refugiați din Ucraina au fost ajutați să își dezvolte reziliența și să se integreze în comunitatea locală.

Tot anul trecut, prin intermediul Centrului ”Pro Bono”, s-a reușit inaugurarea centrelor de tineret din sectoarele Centru, Buiucani, Rîșcani și Ciocana, iar altul urmează în curând să apară la Botanica. UNICEF a susținut și inițiativa Primăriei Chișinău în dotarea centrelor cu mobilier și a procurat un autovehicul în cadrul proiectului „Echipa Mobilă”.

Anul trecut, peste 20 de mii de tineri și adolescenți au fost implicați în activitățile centrelor de tineret, iar peste 100 de tineri din Ucraina au fost implicați în programele de voluntariat și de informare în cadrul centrelor.

De asemenea, vara trecută, în cadrul unui proiect privind organizarea odihnei și întremării copiilor din școlile din Capitală, inclusiv a celor cu statut de refugiat, aproximativ 3200 de copii, inclusiv 400 de elevi refugiați, au beneficiat, timp de șapte săptămâni, de o odihnă activă organizată în cadrul a patru instituții de învățământ extrașcolar din municipiu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata