Un nou caz cu varianta Omicron a fost confirmat în România

0

Un nou caz cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România, a anunțat joi Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre un contact de familie cu una din persoanele infectate în Africa de Sud, potrivit HotNews.ro.

Persoana infectată este un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Brașov, contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021 și care a fost confirmată cu tulpina OMICRON în data de 4 decembrie 2021. Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. Este vaccinat cu schema completă de vaccinare, notează sursa citată.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 3 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2. Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului au fost confirmate sâmbătă, 4 decembrie, în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui, repatriați pe 30 noiembrie din Africa de Sud.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata