Un șofer în stare de ebrietate avansată la volan și-a pus în pericol propria viață, dar și siguranța celor din jur

0

Ieri, în jurul orei 18:00, polițiștii aflați în misiune de serviciu în sectorul Botanica al capitalei au observat un automobil de marca Skoda care se deplasa neuniform, conducătorul auto efectuând manevre periculoase pentru ceilalți participanți la trafic.

Ofițerii de patrulare au stabilit că, la volanul automobilului se afla un bărbat de 32 de ani.

În timpul discuțiilor, ofițerilor li s-a părut suspect mirosul puternic de alcool și i-au propus șoferului să fie testat alcoolscopic.

Conducătorul a ezitat să fie testat corespunzător, iar în final acesta a fost escortat la Dispensarul Republican de Narcologie pentru testare. Acolo s-a stabilit că acesta avea o concentrație de 1,04 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, totodată fiindu-i prelevate probele biologice.

Conducătorul auto urmează să fie documentat penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate cu grad avansat.

În timpul examinării cazului s-a constatat că șoferul mijlocului de transport este angajat cu funcție de conducere în cadrul Primăriei Chișinău și, pentru a nu fi documentat, a prezentat un pașaport diplomatic pe care nu l-a predat dintr-o activitate anterioară.