Un șofer român a fost prins în Germania cu 33.000 de euro ascunși în două pâini

0

Un român a fost prins în Germania cu 33.000 de euro ascunși în două pâini, bani cărora nu le-a putut justifica proveniența în fața autorităților, informează Bild.

Controlul a avut loc în zona de odihnă Irschenberg de pe autostrada A8 din landul Bavaria. Poliția germană a găsit banii în mașina condusă de șoferul român, ascunși în două pâini.

Cei 33.000 de euro au fost confiscați, urmând să intre în posesia landului german sau să se întoarcă la proprietarul de drept. Potrivit unei legi din 2022, landul coletează banii găsiți, aceștia urmând să intre în visteria proprie sau să se întoarcă la victime dacă provin dintr-o infracțiune.

Oficiul central pentru recuperarea bunurilor din Bavaria (ZKV) se ocupă de această sarcină, reușind să captureze sume mari de bani de la infractori, traficanți sau grupări infracționale.

“Avem voie să confiscăm bunuri cu origine neclară, dacă ele nu sunt deținute legal”, a declarat Hildegard Bäumler-Hösl, coordonatorul ZKV, pentru Bild.

Recent, ZKV a făcut o captură de aproape 1 milion de euro pe autostrada A93, în apropiere de Oberaudorf, după ce în bordul mașinii unui șofer a fost găsită ascunsă cantitatea de 16,12 kilograme de aur.

Sursa: digi24.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata