Un turnichet de la Primăria Chișinău îi deranjează pe deputații PAS, care au pus lacăt pe Parlament. Ion Ceban: Scoateți gardul de la Parlament și dați acces liber

0

nouă manifestare fățarnică a exponenților PAS în raport cu Primăria Capitalei. Deputații guvernării sunt indignați de instalarea unui turnichet în holul de la intrarea Primăriei, asta în timp ce clădirea legislativului este zilnic sub lacătul guvernanților, lucru care nu i-a deranjat niciodată. Este reacția primarului general al Capitalei, Ion Ceban, care îi îndeamnă pe deputați să scoată gardul de la Parlament și să le permită accesul oamenilor și societății civile în edificiu, așa cum se întâmplă în sediul Primăriei Chișinău.

„Am văzut cum ieri unii deputați PAS au ieșit cu declarații aprinse, precum că la primărie le este îngrădit accesul. Și când cereți o schimbare, stimați deputați și reprezentanți PAS, începeți de la VOI. Scoateți gardul și paza și dați acces liber tuturor oamenilor și societății civile să participe inclusiv la ședințele din Parlament, Guvern și Președinție, așa cum se întâmplă în Primăria Chișinău. Vom solicita ca și în sediul Parlamentului, Guvernului și Președinției, la fel, să aibă acces toți doritorii ca în sediul Primăriei, așa cum a fost în toți acești ani”, a scris Ion Ceban pe rețelele sociale.

Cât ține de turnichetele din Primărie, edilul a precizat că acestea sunt instalate pentru siguranța angajaților Primăriei Chișinău.

„Au fost deranjați cei de la guvernare că am instalat turnichete pentru siguranța angajaților Primăriei, asta pentru că protestatarii de serviciu trimiși de PAS nu vor mai avea acces așa de ușor să de-a buzna în cabinete sau să hotărască, pe alături, unele întrebări. Totul este oficial, toți vizitatorii trebuie să se înregistreze și noi să cunoaștem transparent cine intră și ce face în cadrul instituției. Am mai avut situații când protestatarii de serviciu au scos un pistol la ședința CMC, dar nu se știa că este vorba de mulaj, au fost situații când un alt protestatar a îmbrâncit un polițist, iar acelui polițist i-a fost întocmit dosar pentru că s-a apărat. Este de datoria noastră să protejăm angajații instituției. Există regulament care era neglijat și îl vom pune în aplicare”, a mai declarat Ion Ceban.

Primarul general a declarat, de asemenea, că printr-o decizie a CSE urmează să fie contractate și servicii suplimentare de supraveghere, ținând cont de faptul că poliția și Serviciul pază de stat nu reacționează atunci când sunt situații care pot fi periculoase.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata