Un ucrainean, anunțat în căutare internațională de patru ani, reținut în Moldova

0

Un bărbat de 35 de ani, cetățean al Ucrainei, anunțat în căutare internațională din anul 2017, a fost reținut în municipiul Chișinău de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii PCCOCS.

Timp de patru ani, acesta s-ar fi ascuns de oamenii legii, atît pe teritoriul Republicii Moldova, cît și peste hotarele țării. Cetățeanul ucrainean este cercetat penal pentru fraudă informatică și încălcarea regulilor de securitate a sistemului informatic, infracțiuni săvîrșite pe teritoriul Republicii Moldova.

În cadrul urmăririi penale, s-a stabilit că, la sfîrșitul lunii mai – începutul lunii iunie 2016, suspectul, prin înțelegere prealabilă și de comun cu alte persoane, urmărind scopul accesului ilegal la rețelele și serviciile de telecomunicații ale unei companiei, în vederea obținerii unui beneficiu material, ar fi cauzat părții vătămate un prejudiciu de 140 mii de lei. Suspectul a fost reținut și riscă închisoare de pînă la 5 ani. În continuare se întreprind acțiuni pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata