Uniunea Europeană va sprijini Moldova în crearea unei agenții pentru combaterea amenințărilor hibride

0

Uniunea Europeană va ajuta Moldova să creeze o agenţie pentru combaterea ameninţărilor hibride.

După cum transmite Infotag, acest lucru a fost anunţat de şeful Misiunii civile a UE în Republica Moldova, Cosmin Dinescu.

Luând cuvântul marţi la conferinţa “Dezvoltarea rezilienţei prin parteneriate”, organizată de Centrul de documentare şi informare NATO din Moldova, diplomatul a subliniat că “UE, în spiritul parteneriatului, a răspuns nevoilor Republicii Moldova şi este gata să ajute la creşterea rezistenţei şi contracararea ameninţărilor cu care se confruntă republica”.

“Vedem ameninţările cu care se confruntă ţara dumneavoastră. Şi suntem gata să ajutăm. Parteneriatul înseamnă că nu eşti singur. Partenerii sunt toţi cei care au ajutat Moldova să supravieţuiască într-o perioadă dificilă – Uniunea Europeană, NATO şi ţările partenere. Vom continua să cooperăm în viitor, deoarece este nevoie de acest lucru. Misiunea noastră nu implică acţionarea în locul autorităţilor naţionale. Guvernul trebuie să acţioneze, iar noi suntem gata să acordăm asistenţă, ajutor, informare”, a subliniat Dinescu.

Potrivit acestuia, în prezent se discută chestiunea creării unei Agenţii pentru combaterea ameninţărilor hibride.

“Vom avea mult de lucru în această direcţie. Urmează campanii electorale în Moldova. Asta înseamnă că va exista propagandă rusă, vor fi ştiri false, amestecuri în alegeri – toate instrumentele unui război hibrid la care Moldova trebuie să reziste”, a subliniat Dinescu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata