Uzbekistan: Explozie puternică în apropierea aeroportului din Taşkent

0

O explozie puternică s-a produs în timpul nopţii de miercuri spre joi în apropierea aeroportului din Taşkent, capitala Uzbekistanului, a informat presa locală, autorităţile informând despre un incendiu soldat cu răniţi, transmite AFP.

Potrivit martorilor citaţi de site-ul de ştiri Nova24, incidentul a avut loc la un depozit vamal situat în apropierea aeroportului Taşkent. Înregistrările video postate pe reţelele de socializare arată o coloană de fum şi flăcări care cuprind cerul nopţii, transmite  Agerpres.ro.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în timpul nopţii a izbucnit un incendiu la un depozit din Taşkent, mai multe persoane rănite fiind transportate la spital.

“Pentru moment, nu sunt răniţi grav printre ei. În prezent, medicii oferă toată asistenţa medicală necesară”, a transmis Ministerul Sănătăţii pe Telegram.”Se acordă îngrijiri medicale de urgenţă şi persoanelor rănite în incendiul de la locul accidentului şi în apartamentele din jur”, a mai informat ministerul, fără a oferi pentru moment cifre.

Uzbekistanul este cea mai populată dintre fostele republici sovietice din Asia Centrală. La fel ca în restul fostei URSS, incendiile sunt frec犀利士 vente din cauza echipamentelor învechite şi a nerespectării standardelor de siguranţă. Accidente de o asemenea amploare sunt însă rare. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata