Vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor de la 12 ani urmează să înceapă în Moldova

Cervical Cancer Vaccine
0

Vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor de la 12 ani urmează să înceapă în Moldova. Anunţul a fost făcut de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, care susţine că au aprobat iniţiativa în baza recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Astfel, procesul de imunizare al copiilor va demara pe parcursul acestei săptămâni, imediat ce în ţară va ajunge un lot de 80 de mii de doze Pfizer, achiziţionate de Guvern.  

“La data de 23 august Comitetul Naţional de Experţi în domeniul Imunizării s-a întrunit pentru a discuta vaccinarea copiilor de la 12 ani cu vaccinuri bazate pe ARN mesager, atunci s-a decis acest lucru pe baza recomandării OMS.”, a declarat Veaceslav Guţu, epidemiolog la ANSP.

Astfel, pentru ca adolescenţii de la 12 ani să fie imunizaţi împotriva COVID-19, Ministerul Sănătăţii urmează să emită un ordin în acest sens. Autorităţile spun că procesul nu a putut fi iniţiat mai devreme din cauza numărului mic de doze Pfizer.

“La începutul livrării acestui tip de vaccin în ţară era insuficient vaccin Pfizer ca să ne permitem să vaccinăm şi copiii, acestea fiind recomandate prioritar persoanelor din grupurile cu risc sporit de dezvoltare a formei grave a bolii COVID-19.”, a declarat Veaceslav Guţu, epidemiolog la ANSP.

În următoarele zile, la Chişinău va ajunge încă un lot de 80 de mii de doze de Pfizer din cele 700 de mii achiziţionate de Guvern, ceea ce va permite începerea vaccinării copiilor de la 12 ani. În prezent, în Moldova este permisă imunizarea persoanelor de la 16 ani. Până acum, 742 de elevi au primit ambele doze, iar 478 de minori de 16 şi 17 ani au fost vaccinaţi complet cu Pfizer.

Sursa: publika.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata