Vasile Bolea o denunță pe Maia Sandu la Procuratura Generală

0

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, pregătește un denunț către Procuratura Generală în care îi va solicita să investigheze acțiunile de acum șapte ani ale ministrului Educației, Maia Sandu, în decizia de a-l concedia pe un angajat din subordine. Socialistul a declarat, la un briefing, că instanțele superioare din țară au stabilit că hotărârea luată de Sandu este una ilegală și au obligat statul să-i achite păgubitului peste 140 de mii de lei.

”Doamna Maia Sandu, fiind ministru al Educației, a eliberat cu încălcarea legislației un șef de direcție din cadrul ministerului. Ultimul dând în judecată și având hotărâri în favoarea sa a Curții de Apel și CSJ. Prin aceste hotărâri s-a dovedit că dumneaei a încălcat legislația. Respectiv, putem vorbi despre faptul că a comis un abuz față de acea persoană și prin hotărârea instanțelor a fost obligat ministerul să -i achite acelui șef de direcție o sumă de 140-150 de mii de lei”, a spus Bolea.

Deputatul susține că acum organul de urmărire penală trebuie să fie la fel de exigent așa cum a făcut-o și în cazul Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, acuzat că i-ar fi achitat ilegal prima de concediere unui șef al procuraturii specializate.

”Cum va proceda Procuratura Generală în această speță? Va porni un dosar penal pe abuz împotriva Maiei Sandu sau nu. Vedem că împotriva Procurorului General suspendat ei au pornit acest caz penal și l-au transmis în judecată. Va proceda fix în aceiași manieră Procuratura, care astăzi este la cheremul guvernării, cum a procedat cu domnul Stoianoglo?”, a întrebat Bolea.
Vicepreședintele comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități a declarat că va prezenta sesizarea către Procuratura Generală chiar în zilele ce urmează.

”Zilele acestea voi depune un denunț, o sesizare la Procuratura Generală pe acest caz. În această speță statul a avut de păgubit sute de mii de lei. Acest lucru a fost dovedit prin hotărâri ale Curții de Apel și CSJ. Vor găsi procurori care au capacitatea și dârzenia de a deschide un dosar penal, de a investiga și a da o apreciere juridică faptelor din 2014-2015 când doamna Maia Sandu era ministru al Educației și a eliberat cu încălcarea legii o persoană din funcție?”, a întrebat deputatul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata