Vasile Tarlev critică închiderea școlilor și grădinițelor din Moldova

0

Vasile Tarlev, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, și-a exprimat public indignarea față de închiderea recentă a școlilor și grădinițelor din țară. Într-o declarație emoționantă, Tarlev a rememorat perioada în care a fost în funcție (2001-2008), când guvernul său a deschis și modernizat peste 200 de instituții de învățământ pentru a îmbunătăți accesul la educație și a crea condiții mai bune pentru elevi, profesori și părinți.

“Educația este cea mai importantă și eficientă investiție în viitorul țării noastre. Ea formează cetățenii noștri și determină dezvoltarea economică și socială a națiunii. Nu ne putem permite să economisim pe seama viitorului copiilor noștri,” a afirmat Tarlev.

El a promis că echipa sa, “Viitorul Moldovei,” va redeschide toate școlile, gimnaziile, colegiile și universitățile închise de autoritățile actuale și le va returna copiilor.

Tarlev a menționat închiderea recentă a trei gimnazii și două grădinițe școlare în raionul Sângerei ca pe un semnal de alarmă pentru întreaga țară. El a subliniat că numărul redus de elevi și condițiile proaste nu sunt motive pentru închidere, ci provocări care trebuie soluționate.

“Trebuie să asigurăm copiilor noștri accesul la educație, indiferent de locul lor de reședință,” a adăugat el, făcând un apel către consilierii raionului Sângerei să revizuiască decizia și să găsească soluții pentru menținerea școlilor deschise.

Tarlev a concluzionat: “Educația nu este o cheltuială, ci o investiție care aduce cele mai mari dividende.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata