Veaceslav Ioniță: Prin legislația adoptată au fost ajutați și stimulați petroliștii, iar ei cel mai critic moment ne-au trăsnit în moalele capului

0

Pentru prima dată în istorie, fermierii din Republica Moldova ar putea cumpăra carburanți pentru lucrările de primăvară la un preț de 1-1,5 lei mai mare, decât la stațiile PECO. Despre aceasta expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, a declarat în cadrul Ediției Speciale „Cum restabilim ordinea pe piața produselor petroliere”.

“Avem o injustiție, când s-a ajuns la un fenomen fără precedent în istoria omenirii, când prețul angro este mai mare decât prețul cu amănuntul”, a declarat Ioniță.

Expertul le-a cerut guvernanților urgent să revină la reglementarea prețurilor angro la carburanți.

“Am creat o struțo-cămilă, am liberalizat, dar nu am liberalizat piața. Pe de o parte păstrăm prețul reglementat la panou, să ajut cetățeanul și s-a ajuns ca prețul angro să fie mai mare decât preț cu amănuntul. Aceasta înseamnă că jumătățile de măsură pe care le-am făcut defapt am ajutat și am stimulat monopoliștii, iar ei în cel mai critic moment ne-au trăsnit în moalele capului și ne arată că toată legislația care a fost făcută a fost făcută special pentru ei. E nevoie înapoi de reglementata prețul angro”, a spus expertul IDIS Viitorul.

Amintim că din 1 septembrie a intrat în vigoare noua Lege privind piața produselor petroliere, aprobată de majoritatea PAS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata