Veneţia va începe să perceapă taxă de intrare pentru turişti! Când intră în vigoare

0

Veneţia urmează să introducă de anul viitor o taxă de intrare de 5 euro pentru turiştii care vin pe zi, a anunţat marţi consiliul municipal, scrie Mediafax. Toţi vizitatorii cu vârsta de peste 14 ani vor trebui să o plătească.

Taxa va fi aplicată în mod experimental în 30 de zile anul viitor, concentrându-se în principal pe sărbători şi pe weekendurile de vară, când numărul turiştilor este mare.

Scopul este acela de a găsi „un nou echilibru între drepturile celor care locuiesc, studiază sau lucrează în Veneţia şi cele ale celor care vizitează oraşul”, a declarat consilierul pentru turism din Veneţia, Simone Venturini.

Datele exacte ale planului şi modul în care acesta va fi gestionat vor fi stabilite după aprobarea finală a consiliului, care este aşteptată săptămâna viitoare. Planul, propus pentru prima dată în 2019, a fost amânat iniţial din cauza COVID-19, care a ţinut turiştii departe, şi mai târziu din motive tehnice şi procedurale.

Turismul excesiv este de mult timp o problemă pentru fragilul oraş lagunar. În luna iulie, experţii UNESCO au recomandat ca Veneţia şi laguna sa să fie adăugate pe lista Patrimoniului Mondial în pericol, susţinând că Italia nu face suficiente eforturi pentru a proteja oraşul de impactul climei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata