Venezuela a devenit una dintre primele țări care și-a pierdut ultimul ghețar

0

Venezuela se pregătește să devină prima națiune modernă fără ghețari, după ce oamenii de știință climatologi au reevaluat ultimul său ghețar, Humboldt sau La Corona, și l-au retrogradat la statutul de “câmp de gheață”. Această pierdere reprezintă un semnal alarmant al schimbărilor climatice și al încălzirii globale, iar consecințele sunt deja resimțite în întreaga lume.

Ghețarul, situat în Anzii venezueleni, s-a micșorat rapid în ultimul secol, iar în prezent s-a redus la dimensiuni atât de mici încât nu mai îndeplinește criteriile pentru a fi clasificat ca un ghețar. Cu toate acestea, acesta nu este un caz izolat, deoarece alte țări se confruntă și ele cu pierderi similare ale ghețarilor lor, o consecință directă a creșterii temperaturilor medii globale.

Chiar și eforturile recente ale guvernului venezuelean de a acoperi ghețarul rămas cu o pătură termică sunt considerate critice de către oamenii de știință locali, care avertizează că acest lucru ar putea avea consecințe negative asupra mediului înconjurător. Această situație subliniază importanța și urgența necesității de acțiune pentru a reduce emisiile de carbon și pentru a limita impactul schimbărilor climatice.

Această pierdere a ghețarului Humboldt este doar unul dintre multele semne ale impactului devastator al schimbărilor climatice și subliniază necesitatea unei acțiuni imediate și concertate la nivel global pentru a proteja planeta și resursele sale naturale.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata