Vicepreședintele fracțiunii BCS: PAS va demonstra că una spune și alta face, dacă nu va susține proiectele sociale pentru cetățeni

0

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a înaintat în Parlament mai multe proiecte sociale și economice care sunt așteptate de toți cetățenii, iar majoritatea parlamentară PAS va demonstra că una spune și alta face, dacă va refuza să voteze pentru aceste inițiative. Declarația a fost făcută de vicepreședintele fracțiunii Corneliu Furculiță, invitat la postul de televiziune ”Primul în Moldova”. 

Socialistul a menționat că o bună parte din aceste promisiuni se conțin și în programul electoral al PAS, pentru care cetățenii și-au dat votul la 11 iulie. 

”Sunt proiecte importante pentru oameni. Noi am înaintat aceste proiecte, în primul rând, ca ei (PAS-n.red.) să nu uite de promisiunile date. În al doilea rând, noi ne-am luat angajamentul în fața alegătorilor noștri și vom promova aceste inițiative pe toate căile legale. Noi le vom propune pe ordinea de zi și ei vor fi nevoiți să le includă și să voteze, în caz contrar vor demonstra că una spun și alta fac. Mai ales că proiectele sociale pe care le-am propus se conțin și în programul lor electoral. De aici rezultă că avem o agendă parlamentară comună care interesează toată populația. De aceea, nu văd motive ca aceste inițiative să nu fie votate”, a declarat vicepreședintele fracțiunii BCS. 

Președintele Parlamentului, deputatul PAS Igor Grosu, a declarat că majoritatea parlamentară nu va susține proiectele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor care prevăd majorarea salariilor angajaților din sistemul medical cu 40 la sută, dublarea salariilor pentru asistenții sociali, pentru întreg personalul tehnic și cel auxiliar, inițiativa care prevede indexarea pensiilor și cea cu privire la alocarea unui ajutor unic de o mie de lei pentru fiecare elev din clasele a I-IX-a, proiectele de susținere a agricultorilor, introducerea cotei zero pe venitul reinvestit, extinderea programului de alimentație gratuită în școli.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata