Viceprimarii Chișinăului invită oficialii din Grenoble la Forumul Economic Chișinău din toamna acestui an

0

Viceprimarii Capitalei, Angela Cutasevici și Irina Gutnic, au avut o întrevedere oficială, în cadrul Primăriei Municipiului Chișinău, cu viceprimarul orașului francez Grenoble, Emmanuel Carroz și Directorul general pe serviciu, Emmanuel Rouede.

Ședința a fost marcată de discuții constructive legate de prioritățile orașului Chișinău, precum și despre modalități de consolidare a parteneriatului bilateral între cele două municipii.

„Am abordat mai multe teme esențiale pentru dezvoltarea urbană durabilă a orașului Chișinău, cum ar fi prelucrarea deșeurilor, iluminatul stradal, accesibilizarea locurilor publice pentru persoanele cu nevoie speciale, eficiența energetică, precum și inițiativele culturale și educaționale”, a declarat Angela Cutasevici.

Or, subliniază viceprimarul Capitalei, experiența orașului Grenoble în aceste domenii este foarte prețioasă pentru noi, iar Acordul de înfrățire semnat între cele două municipii încurajează preluarea și implementarea bunelor practici pentru o dezvoltare constantă a Chișinăului.

„Spre final, am accentuat și importanța colaborării internaționale, a schimbului de bune practici pentru a face față provocărilor urbane contemporane și am subliniat dorința de a continua relațiile de cooperare în viitor”, a adăugat Irina Gutnic.

La finalul întrevederii, viceprimarii Capitalei, Angela Cutasevici și Irina Gutnic, i-au invitat pe viceprimarul orașului Grenoble, Emmanuel Carroz și Directorul general pe serviciu, Emmanuel Rouede, la Forumul Economic Chișinău, care se va desfășura în toamna acestui an.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata