Viceprimarul Irina Gutnic îi dă lecții de educație juridică și de bun-simț deputatului Lilian Carp

0

Moldovenii au devenit ostaticii manipulărilor și incompetențelor actualei guvernări, care, prin duble standarde, tertipuri și sloganuri false, își ascund erorile. Este declarația viceprimarului Capitalei, Irina Gutnic, care îi dă lecții de competență juridică și economică deputatului PAS, Lilian Carp, pe care îl cheamă să nu mai manipuleze în cazul instituirii taxei de salubrizare și să nu arunce toată responsabilitatea asupra Primăriei Chișinău.

Viceprimarul Irina Gutnic i-a reamintit lui Lilian Carp că taxa pentru salubrizare a fost instituită de Parlament, iar abrogarea acesteia ține strict de competența legislativului, nu de cea a CMC, care doar a aprobat mărimea acestui impozit.

”Cu o majoritate în Parlament, Lilian Carp poate abroga această taxă în legislativ. Straniu că această abordare nu s-a manifestat și în raport cu facturile de zeci de mii de lei pentru gaze și energie electrică, straniu că dumnealui nu manifestă aceeași grijă față de contractele secrete de procurare a gazelor naturale. Este inadmisibil să faci declarații populiste despre obligativitatea unei taxe în locul unei declarații profesioniste care ar explica cetățenilor cine se face responsabil de punerea în aplicare a taxelor. E rușinos să minți, bulversând sărmana lume. Dacă grija lui Lilian Carp ar fi adevărată, atunci acesta ar abroga rapid această taxă, având majoritatea parlamentară. Nu este exclus însă că ei vor continua polemica și atacurile populiste lăsând cetățenii față în față cu aceste obligațiuni”, a declarat Irina Gutnic.

Funcționara îi cere deputatului să renunțe la scheme ieftine de promovare.

”De ce vă indignați doar de taxa de salubrizare pentru Capitală. Stimate deputat, de ce aplicați duble standarde, pe unii vreți să-i lăsați să achite, iar pe alții să-i scutiți, ori ați intrat în campanie electorală cu manipulări. E timpul să ne implicăm în soluționarea problemelor cetățenilor. Ziceați că toată vina o poartă Ion Ceban”, a mai declarat Irina Gutnic.

Viceprimarul susține că toate aceste scenarii fac parte din ampla campanie a actualei guvernări de manipulare a întregii societăți.

”Pe lângă faptul că am făcut cu greu față crizei energetice, care a lăsat populația cu datorii față de furnizori. Astăzi ne-am pomenit ostaticii manipulării, minciunilor, erorilor guvernării, a incompetenței care distruge țara. Trăim vremuri când tehnocrații sunt înlocuiți cu neprofesioniștii. Cei care nu sunt ”oameni buni” sunt, pur și simplu, alungați din sistem, iar în locul loc sunt numiți atotștiutori în materie de ONG. Incompetența face ravagii, merge braț la braț cu răutatea și răzbunarea. Incompetenții se ascund după sloganuri tari. Guvernarea actuală a ajuns dintr-o eroare la putere vehiculând sloganul luptei împotriva corupției. Incompetența este oficial este cea mai gravă formă a corupției”, a mai adăugat Irina Gutnic.

Amintim, în urma unui demers al primarului Capitalei, Ion Ceban, ieri, deputatul Gaik Vartanean a înregistrat în parlament un proiect de anulare a taxei pentru salubrizare. Dacă documentul va fi susținut, impozitul va fi abrogat din 2024. În acest an, fiecare proprietar de locuințe din Capitală a primit o taxă de salubrizare de 120 de lei, adică 10 lei pe lună.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata