Victor Nichituș: Ion Ceban, favorit în alegerile locale din Chișinău, cu un rol cheie în viitorul consiliu municipal

0

Ion Ceban va câștiga alegerile locale din municipiul Chișinău din primul tur iar partidul condus de acesta va avea un rol cheie în construcția unei majorități în viitorul Consiliu Municipal Chișinău, notează comentatorul politic Victor Nichituș într-un editorial publicat pe rețelele de socializare.犀利士 ong>


Potrivit lui Nichituș, ultimele cercetări de opinie publică realizate în municipiul Chișinău arată că Ion Ceban corespunde așteptărilor locuitorilor municipiului Chișinău și este apreciat în mod pozitiv de aceștia.

„Votul pentru actualul edil al Chișinăului pleacă dintr-o evaluare pozitivă a muncii acestuia în mandatul care ia sfârșit”, argumentează acesta.

În același timp, analistul afirmă că, echipa MAN s-a activizat și că se încearcă transferul de imagine de la edilul Chișinăului către acest partid, pentru obținerea unei majorități în consiliul municipal.

„Anunțul făcut de Igor Dodon, că va fi în fruntea listei PSRM la Consiliul Municipal Chișinău este dovada faptului că socialiștii moldoveni fac tot posibilul pentru ca Ion Ceban să nu dețină majoritatea în consiliul municipal”, subliniază comentatorul politic.

„MAN va fi un jucător politic cheie. Fie că va deține, sau nu, majoritatea. MAN va controla suficiente mandate pentru a deveni forța politică în jurul căreia se va consolida viitoarea majoritate în Consiliul Municipal Chișinău”, a concluzionat Nichituș.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata