VIDEO// Arestat, după ce „a invitat la nuntă” 10 turci, pentru transportare ilegală în UE

0

Procurorii PCCOCS și ofițerii de Poliție anunță reținerea unui bărbat din Azerbaidjan pentru organizarea transportării ilegale a 10 solicitanți din Turcia spre Uniunea Europeană, cu tranzitarea Moldovei.

Bărbatul cu vârsta de 34 de ani își deservea clienții în baza unei taxe ce varia între 6500 până la 8000 euro de la fiecare migrant. Astfel, pe parcursul anului 2023, acesta ar fi creat un grup infracțional bine organizat în scopul tranzitării Moldovei spre Uniunea Europeană, prin înțelegere prealabilă cu cetățeni ai Turciei.

Acesta a desfășurat activitate infracțională atât în Moldova, cât și în Ucraina, iar pentru ca să-și ascundă intenția de transportare ilegală a migranților în UE, bărbatul le trimitea victimelor în Turcia invitații la propria nuntă. Bărbatul a fost denunțat autorităților de un grup de migranți, cărora autoritățile de la frontieră nu le-au permis traversarea hotarului și, prin urmare, au revenit în hotel și au achitat cazarea de circa o săptămână, deși acesta le promisese „rezolvarea” situației în doar câteva zile, iar ulterior nici nu răspundea la apeluri.

Așa cum ulterior acesta se afla în Ucraina, bărbatul a fost anunțat în căutare internațională de Centrul pentru combaterea traficului de persoane a Inspectoratului național de investigații, la solicitarea PCCOCS, în vara anului 2023. Ulterior extrădării lui autorităților din Moldova, cu sprijinul Direcției Cooperarea Polițienească Internațională a IGP, învinuitul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Investigațiile penale continuă, inclusiv în privința complicilor săi, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata