VIDEO// Captură de aproape 1.500.000 țigări fără acte, după oprirea unei mașini la Grătiești

0

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii vamali, anunță o captură de aproape 1.500.000 țigări fără acte de proveniență, urmare a opririi unei mașini, la intrare în Grătiești, Chișinău și perchezițiilor care au urmat.

Dosarul penal a fost pornit pe faptul contrabandei cu mărfuri accizate. Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigație, la intrarea în comună, oamenii legii i-au solicitat regulamentar șoferului să oprească. Acesta, însă,  a refuzat să se supună cerinței, după care a provocat un accident rutier, după care intenționat a tamponat cei doi ofițeri vamali care-l urmăreau.

După percheziționarea mijlocului de transport, oamenii legii au ridicat 120.000 țigări în interiorul acesteia. În baza probelor acumulate, au urmat alte percheziții în municipiul Chișinău – la domiciliu, cât și într-un camion folosit pe post de depozit al cutiilor de țigări transportate – de unde au fost ridicate alte peste 110.000 și, respectiv, peste 1.300.000 țigări.

Șoferul are vârsta de 63 de ani, iar în 2017 a fost condamnat de Judecătoria Ungheni pentru tentativă de  contrabandă cu țigări spre România, cu suspendarea executării pedepsei. Investigațiile continuă, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata