VIDEO// Declarațiile Maiei Sandu, la final de Summit

0

Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru sprijin tuturor liderilor europeni aflați la Chișinău și a dat asigurări că și comunitatea europeană se poate baza oricând pe Republica Moldova ca membru activ în familia europeană. „Prezența dvs aici e o dovadă puternică că RM nu e singură și exprim recunoștință în numele tuturor cetățenilor”, a spus șefa statului în cadrul conferinței la final de summit.

„A fost o plăcere să găzduim Summitul CPE aici, la Bulboaca. Suntem foarte mândri că am putut să-i primim pe toți aici. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit. I-am spus președintelui Zelenski că vom continua să fim alături de Ucraina. Dacă nu ar fi fost curajul Ucrainei, Moldova ar fi fost amenințată. Summitul s-a axat pe aspecte de importanță pan-europeană, dar în același timp ne-a permis nouă în Moldova să accelerăm proiecte concrete care aprofundează integrarea noastră”, a declarat Maia Sandu.

Pentru Moldova sunt mai multe rezultate concrete, a adăugat șefa statului.

Ieri împreună cu președinta Comisiei Europene am anunțat că tarifele la roaming vor fi eliminate treptat pentru moldoveni de la 1 ianuarie 2024. Săptămâna trecută partenerii noștri europeni au luat măsuri decisive pentru a ne ajuta să ne ferim de amenințări hibride. Sancțiunile ne vor ajuta să oprim criminalii care încearcă să destabilizeze Moldova. Noua misiune de parteneriat RM-UE lansată ieri ne va ajuta să protejăm stabilitatea. Finanțarea prin grant din partea Norvegiei ne va ajuta să consolidăm reziliența energetică și stabilitatea economică. România a jucat un rol unic în a susține Moldova în toate felurile posibile. Summitul de astăzi ne arată cât de valoroasă este comunitatea politică europeană. Suntem o familie puternică și unită. Vă mulțumesc pentru prezență, pentru sprijin și fiți siguri că oricând vă puteți baza pe R. Moldova ca membru activ în familia europeană”, a mai spus Maia Sandu.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata