VIDEO // Liderul PSRM a precizat că a purtat discuții cu Dmitrii Kozak despre fiecare subiect al relațiilor bilaterale

0

În cadrul unui briefing de presă, Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, a menționat că în timpul întrevederii cu Dmitri Kozak, reprezentantul special al Președintelui rus, Vladimir Putin pentru dezvoltarea relațiilor economice cu Republica Moldova, s-au discutat mai multe subiecte importante printre care și trei subiecte de urgență care ar trebui să fie atinse de actuala conducere a Republicii Moldova.

„Am avut o întrevedere destul de bună cu domnul Kozak. Rusia este partenerul strategic al Republicii Moldova. Cu regret nu am văzut acest lucru nici în programul de Guvernare a actualului Guvern, nici în comunicatele de presă care au ieșit din partea instituțiilor care au avut întrevederi cu domnul Kozak”, a menționat Dodon.

În context, Igor Dodon a declarat că la momentul actual, există mai multe subiecte importante a relațiilor bilaterale cu Federația Rusă, însă există 3 care sunt de urgență:

  • Protecția socială a cetățenilor moldoveni care se află în Federația Rusă;
  • Exportul produselor moldovenești pe piața rusească;
  • Domeniul energetic.

Dodon a recomandat guvernării să convingă partea rusă să reia aplicarea facilităților fiscale, pentru că moldovenii să exporte fără taxe în Rusia, așa cum a fost până în 31 martie.

Totodată, liderul socialiștilor a ținut să aducă aminte că pe 1 octombrie curent, expiră contractul de livrare a gazelor între Moldova și Federația Rusă.

„Recomand Guvernului să se miște destul de repede pentru că prețurile cresc și depinde de capacitatea Guvernul de a negocia, cum am făcut-o și noi anterior, prețuri favorabile pentru consumatorii casnici(…) Noi suntem gata să acordăm suportul necesar în dezvoltarea relațiilor moldo-ruse”, a precizat Igor Dodon.

Liderul PSRM a mai precizat că a purtat discuții cu Dmitrii Kozak despre fiecare subiect al relațiilor bilaterale.

„Eu am mai avut întrevedere cu domnul Kozak în ultimele 30 de zile. Relațiile ca parteneriat strategic, trebuie să continuă”, a conchis Igor Dodon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata