VIDEO// Protestatarii Partidului Şor: Ilan Şor a întors banii furaţi şi urmează să vină la Chişinău

0

Un bărbat care protestează non-stop a treia zi în faţa Parlamentului susţine că deputatul fugar Ilan Şor a întors banii furaţi din sistemul bancar moldovenesc şi urmează să vină la Chişinău pentru a prelua puterea ca moldovenii să trăiască mai bine.

„Ilan Şor şi-a făcut judecata în Tel-Aviv şi a întors toţi banii la Chişinău. A plătit şi amenda. Acuma este curat. În mai se împlinesc patru ani de când a plecat şi după lege, poate să se întoarcă. El va face regulă în ţară şi moldovenii vor trăi mai bine cu 3-4 procente”, a spus bărbatul.

Protestatarul nu a putut să argumenteze cu prevederi din doctrina Partidului Şor, însă crede că după revenirea deputatului fugar la Chişinău Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană, Uniunea Euroasiatică şi CSI: „Aşa va creşte industria, va creşte bugetul şi oamenii vor trăi mai bine”, a explicat protestatarul.

Bărbatul nu a put însă să explice de ce protestează dacă este încrezător că Ilan Şor poate să vină fără probleme la Chişinău.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat, în 2017, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. Numai că instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Dosarul penal nu l-a împiedicat pe Ilan Şor să ajungă deputat pentru a doua oară. Controversatul afacerist a părăsit Republica Moldova şi a fost dat în urmărire generală în vara anului 2019, după retragerea Partiului Democrat de la guvernare.

Partidul Şor a început să organizeze protestele antiguvernamentale după ce Procuratura Anticorupţie a pornit un dosar penal privind finanţarea ilegală a formaţiunii, iar vicepreşedinta Marina Tauber a fost pusă în arest preventiv.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata