VIDEO// Taxiuri zburătoare: China a emis prima certificare din lume

0

China a emis prima certificare din lume pentru un taxi zburător autonom și electric, marcând un pas semnificativ către autorizarea exploatării comerciale a acestor vehicule în întreaga țară. Certificatul, care atestă siguranța și navigabilitatea aeronavei, a fost acordat unei aeronave produse de startup-ul chinez EHang, un lider în mobilitatea aeriană urbană.

Acesta este primul eVTOL (Aeronavă electrică cu decolare și aterizare verticale) din lume care obține un astfel de certificat, ceea ce plasează China în fruntea industriei. Administrația chineză pentru aviație civilă (CAAC) a emis certificatul pentru sistemul de aeronavă fără pilot EH216-S, confirmând că vehiculul îndeplinește standardele de navigabilitate și de siguranță necesare pentru operațiuni cu echipaj uman.

Procesul de obținere a unui astfel de certificat este îndelungat și costisitor, dar deschide calea pentru utilizarea aeronavelor de acest tip în scopuri comerciale. Modelul EH216-S va trece acum prin examene de calificare operațională și va putea fi folosit comercial după ce va îndeplini toate cerințele impuse de CAAC. Această certificare ar putea marca începutul unei noi ere în transportul urban, cu taxiuri zburătoare autonome și electrice care devin o realitate în China.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata