Vindeau droguri pe Telegram, iar zilnic obțineau în jur de 10 000 de lei

0

Un grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip mefedron prin intermediul magazinelor online, a fost destructurat de polițiști și procurori.  

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției Generale Urmărire Penală a IGP și procurorii PCCOCS, au reținute trei persoane și ridicat circa 1 kg de mefedron.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 600 000 lei.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a trei luni, timp în care polițiștii au stabilit că suspecții, în vârstă de 25 și 30 de ani, domiciliați temporar în capitală, au creat o schemă prin care  gestionau o rețea de comercializare a drogurilor prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul din membrii  grupării.

Utilizatorii aplicației  primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor, care erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

Ca urmare a intervenției Poliției, la sfârșitul lunii iulie, au fost reținute trei  persoane, doi dintre ei au fost prinși  în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri.

 Polițiștii au identificate 25 de locații cu droguri plasate în ascunzișuri, totodată fiind efectuate și percheziții de la domiciliul figuranților.

În total au fost  ridicate droguri cu masa totală de aproximativ 1 kg de mefedron,  telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, pachețele de tip zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică.

Suspecții sunt  arestați  pentru 30 zile. Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă  închisoare de la 7 la 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata