Vlad Batrîncea, despre decizia CC cu privire la starea de urgență: Înalta Curte continuă să se discrediteze și este fidelă principiului ”dublelor standarde”

0

nalta Curte continuă să se discrediteze și este fidelă principiului ”dublelor standarde”. Astfel secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a calificat decizia Curții Constituționale de a respinge sesizarea deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cu privire la neconstituționalitatea declarării stării de urgență în energetică

“Socialiștii consideră că prin asemenea decizii Înalta Curte continuă să se discrediteze și este fidelă principiului ”dublelor standarde”. Or, anterior, în baza acelorași temeiuri și principii, magistrații au declarat ca fiind neconstituțională anunțarea în martie 2021 a stării de urgență pentru două luni, la inițiativa PSRM.
Socialiștii sunt fermi pe poziția că declararea stării de urgență de către actuala guvernare are substrat politic și urmărește scopul de a limita drepturile cetățenilor în exprimarea propriilor opinii, în organizarea acțiunilor de protest, precum și de cenzurare a mass-media.
Socialiștii vor continua să atenționeze societatea asupra derapajelor de la principiile statului de drept și a normelor democratice, asupra practicilor neuniforme, admise de judecătorii Curții Constituționale”, a scris Batrîncea pe rețelele de socializare.

Precizăm că, Înalta Curte a respins sesizarea deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor prin care a fost contestată decizia Parlamentului de instituire a stării de urgență în energetică, pentru o perioadă de 60 de zile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata