Vladimir Bolocan: „Focar de rujeolă în Chișinău: îndemnăm la vaccinare și precauție”

0

Săptămâna trecută, un focar de rujeolă a fost identificat într-o familie din Chișinău, unde cinci copii au fost diagnosticați cu această boală. Datorită intervenției prompte a medicilor de familie și a cetățenilor, sănătatea copiilor este acum sub control și aceștia sunt în siguranță.

„Este un caz grav, dar datorită implicării rapide și eficiente a medicilor de familie, starea de sănătate a copiilor este monitorizată atent,” a declarat șeful adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială. „Acest incident subliniază încă o dată importanța vaccinării. Vaccinul protejează împotriva bolilor care nu au tratament specific și previne îmbolnăvirea.”
În acest context, autoritățile medicale fac un apel către cetățeni să se vaccineze pentru a evita riscurile asociate bolilor contagioase. „Îndemnăm pe toată lumea să se vaccineze. Este cel mai sigur mod de a proteja sănătatea publică și de a preveni focarele de boli” a subliniat Bolocan.
Totodată, părinții sunt sfătuiți să fie foarte atenți la siguranța copiilor lor, mai ales în contextul începerii sezonului de vară.

„Este important ca părinții să discute cu copiii despre măsurile de siguranță. De asemenea, trebuie să evităm procurarea fructelor de pe stradă și să alegem punctele de comerț autorizate pentru a preveni riscurile pentru sănătate,” a adăugat șeful adjunct.
Autoritățile subliniază că vaccinarea și adoptarea unor măsuri simple de precauție sunt esențiale pentru a proteja sănătatea comunității și a preveni apariția unor focare similare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata