Vladimir Putin condamnă atacul grupării Hamas și critică politica americană în Orientul Mijlociu

0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut primele comentarii cu privire la atacul grupării extremiste Hamas asupra Israelului, în timpul discuțiilor de la Moscova cu premierul Irakului, Mohammed Al-Sudani, la 10 octombrie.

Potrivit sursei citate, în timpul întâlnirii, care a fost filmată de mass-media rusească de stat, Putin a afirmat că situația a fost „un exemplu clar al eșecului politicii americane în Orientul Mijlociu”, transmite democracy.md cu referire la zdg.md.

Putin a afirmat că SUA nu au luat în considerare „interesele fundamentale ale poporului palestinian”, adăugând că este necesară crearea unui „stat palestinian suveran și independent”.

„Acest lucru necesită punerea în aplicare a deciziilor Consiliului de Securitate al ONU în această privință”, a spus Putin, fără a preciza la ce decizii se referă, notează The Kiev Independent.

Gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat sâmbătă, 7 octombrie, un atac fără precedent împotriva Israelului. Luptătorii grupării au pătruns în comunitățile din apropierea Fâșiei Gaza, au ucis locuitori și au luat ostatici, printre care mai mulți copii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata