Volodimir Zelenski a ajuns la București, unde efectuează o vizită de o zi

0

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns marți la București, unde efectuează o vizită de o zi. Programul include discuții cu omologul său român, Klaus Iohannis, și va susține un discurs în plenul reunit al Parlamentului, la ora 17.00.

Potrivit unui mesaj postat pe contul X (ex-Twitter) al lui Zelenski, vizita are drept scop „consolidarea relațiilor noastre de bună vecinătate”.

  • „Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care consolidează statul nostru, precum și pentru solidaritatea constructivă, care permite națiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securității alimentare.
  • Am construit deja și putem extinde cooperarea care susține stabilitatea pentru multe alte națiuni.
  • Vom discuta despre continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea coalițiilor în domeniul aviației și a altor coaliții, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre și relațiile noastre cu partenerii.
  • România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai neagră zi a noastră și al cărui sprijin devine tot mai puternic cu timpul. Sunt convins că această vizită va fi benefică pentru ambele noastre națiuni”.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata