Zeci de taximetriști au protestat astăzi în fața Guvernului

0

Zeci de taximetriști au protestat astăzi în fața Guvernului, nemulțumiți de noile scumpiri la carburanți. În weekend, stațiile PECO din țară au majorat prețul gazului metan cu aproape cinci lei la un litru, acesta ajungând până la 17 lei și 60 de bani. Din această cauză, șoferii de taxi susțin că nu mai au niciun profit și amenință că-și vor înceta activitatea. Reprezentanții Guvernului ne-au spus că vor reveni mai târziu cu o reacție, iar ANRE a cerut intervenția Consiliului Concurenței.

Zeci de mașini de taxi au rămas astăzi parcate în fața Guvernului pentru câteva ore în semn de protest față de scumpirea gazului metan. Liderul de piață în vânzarea gazelor naturale comprimate „Transautogaz”, care este subsidiar al companiei MoldovaGaz, a afișat sâmbătă un preț de 17 lei și 60 de bani pentru un metru cub de gaz metan. Prețul precedent era de 12 lei și 80 de bani. Astfel, gazul metan s-a scumpit cu patru lei și 80 de bani. Șoferii spun că în aceste condiții creșterea tarifelor de călătorie este inevitabilă, dar acest lucru va conduce la scăderea drastică numărului de clienți.

Așa că șoferii spun că singura soluție ar fi compensarea majorării de către stat. Aceștia susțin că vin acasă cu cel mult 200 de lei în zilele cu mulți clienți. Restul banilor se duc pe întreținerea mașinilor, plățile pentru companie și alte cheltuieli.

Taximetriștii spun că vor fi nevoiți să treacă la benzină.

Situația a fost comentată de către deputatul PAS, Radu Marian, care consideră că scumpirea metanului este nejustificată. El argumentează prin faptul că tariful la gazele naturale a rămas neschimbat, iar cererea MoldovaGaz de majorare încă nu a fost aprobată de ANRE.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata