Zelenski nu este de acord cu organizarea alegerilor prezidenţiale din Ucraina: Nu este momentul!

0

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, luni, că este iresponsabil să vorbești despre organizarea de alegeri în țară pe timp de război și a cerut unitate pentru a fi evitate discuțiile politice inutile.

Liderul ucrainean susține că este esențial să se concentreze atenția pe provocările militare cu care se confruntă țara în timp ce încearcă să respingă forțele ruse care au ocupat aproximativ o cincime din teritoriul ucrainean, relatează Reuters.

„Trebuie să decidem că este momentul apărării, bătăliei, de care depind soarta statului şi a poporului şi nu a farsei, pe care numai Rusia o aşteaptă de la Ucraina. Cred că nu este momentul alegerilor. Trebuie să ne unim, nu să ne divizăm, nu să ne dispersăm în certuri şi alte priorităţi”, a declarat el în discursul său zilnic.

Dacă Rusia nu ar fi invadat Ucraina în februarie 2022, în Ucraina ar fi urmat să aibă loc alegeri legislative în octombrie şi alegeri prezidenţiale în martie 2024.

În Ucraina, legea marțială este în vigoare, ceea ce implică interzicerea organizării alegerilor. Cu toate acestea, președintele Zelenski a luat în considerare posibilitatea de a introduce prevederi speciale pentru a permite desfășurarea alegerilor, necesitând o schimbare a legislației și sprijin financiar din partea comunității internaționale. El și-a exprimat intenția de a candida pentru un al doilea mandat în cadrul unei eventuale alegeri.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat recent că președintele țării analizează atent beneficiile și dezavantajele organizării alegerilor în timp de război.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata