Zelenski: Rusia a lansat vineri asupra Ucrainei aproximativ 110 rachete

0

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că, în timpul atacului masiv de vineri dimineață, „teroriștii ruși au tras asupra Ucrainei aproximativ 110 rachete de diferite tipuri”, transmite agenția ucraineană de presă RBC, citată de Rador.

O maternitate, instituții de învățământ, un centru comercial, clădiri înalte și case particulare, un depozit comercial, o parcare. Kiev, Lvov, Odesa, Dnipro, Harkov, Zaporojie, alte orașe ale noastre. Astăzi (vineri, n.r.), Rusia a lovit cu aproape tot ce are în arsenalul său: Kinjal, S-300, rachete de croazieră, drone. Bombardiere strategice au lansat (rachete, n.r.) Kh-101/Kh-505”, a scris Zelenski pe o rețea socială.

Potrivit acestuia, aproximativ 110 rachete au fost trase de ruși, dintre care majoritatea au fost doborâte de forțele de apărare antiaeriană ale Ucrainei. Cu toate acestea, a subliniat Volodimir Zelenski, în urma bombardamentelor, mai mulți oameni au fost uciși și răniți.

„Condoleanțe familiilor și apropiaților victimelor. Însănătoșire grabnică răniților. Cu siguranță, vom răspunde teroriștilor pentru atacurile lor. Și vom lupta pentru a asigura securitatea țării noastre, a fiecărui oraș, a întregului nostru popor. Teroarea rusă trebuie să piardă. Și exact asta se va întâmpla”, a adăugat președintele ucrainean.

Țintele atacurilor cu rachete rusești în dimineața zilei de 29 decembrie au fost infrastructura socială și critică a Ucrainei, a anunțat pe Telegram prim-ministrul ucrainean Denis Șmyhal, potrivit korrespondent.net.

Trupele ruse au lansat vineri, 29 decembrie, toate tipurile de rachete și drone în Ucraina, cu excepția rachetelor supersonice Kalibr, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Yuri Ignat, informează aceeași sursă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata