Zilele Chișinăului la Buzău. Ceban: Susținem orice activitate culturală și eveniment, deoarece ne place să vedem cum Chișinăul este viu

0

Primăria municipiului Chișinău, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, anunță organizarea celei de-a treia ediții a evenimentului “Zilele Chișinăului la Buzău”, în cadrul festivalului “Buzău Fest”. Proiectul se desfășoară în perioada 1-4 iunie 2023 și are ca scop promovarea valorilor culturale și a patrimoniului Republicii Moldova, precum și consolidarea imaginii Capitalei.

Primarul Ion Ceban a declarat că „Evenimentele de acest gen, cu participarea personalităților, colectivelor artistice și meșterilor populari din municipiul Chișinău, vor continua și în alte județe din România, dar și în alte țări unde am fost solicitați de către concetățenii noștri și avem colaborări cu administrațiile de acolo. Astfel, promovăm cultura țării noastre și a Chișinăului.”

Pe 2 iunie, la stațiunea Sărata-Monteoru din Buzău, va avea loc un concert special în care vor evolua artiști de renume din Republica Moldova. Printre aceștia se numără Marcel Ștefăneț și proiectul Ethno Republic, Brio Sonores, Adriana Ochișanu, Fetele din Botoșani și Viorica Lupu. În plus, în zilele de 2 și 3 iunie, va fi organizat un târg de meșteșuguri populare, unde vor fi expuse lucrările meșterilor talentați din Chișinău.

Primarul Ceban a adăugat: “Susținem orice activitate culturală și eveniment, deoarece ne place să vedem cum Chișinăul este viu. Mulțumesc colegilor mei care s-au implicat la maxim pentru ca aceste evenimente să fie organizate și pentru a asigura curățenia orașului.”

Pe întreg parcursul verii, Primăria Chișinău va continua să organizeze zeci de evenimente culturale și sportive în toate sectoarele orașului, oferind oportunități de distracție și relaxare pentru toate vârstele. Aceste evenimente vor include concursuri, târguri și alte activități recreative.

Zilele Chișinăului la Buzău marchează oportunitatea de a promova tradițiile și diversitatea culturală a Republicii Moldova în România, consolidând legăturile între cele două orașe și aducând comunitățile mai aproape una de cealaltă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata