Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu vicepreședintele Consiliului Federației

0

Zinaida Greceanîi s-a întâlnit la Sankt-Petersburg cu Galina Karelova. Părțile au subliniat că, în pofida împrejurărilor de ordin politic, Moldova și Federația Rusă au o moștenire istorică, culturală și spirituală comună foarte bogată.

Președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu vicepreședintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusiei, Galina Karelova, la cel de-al treilea Forum Eurasiatic al Femeilor care a avut loc la Sankt-Petersburg, Rusia. În cadrul întâlnirii, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală și perspectivele dezvoltării relațiilor interparlamentare dintre Moldova și Federația Rusă.
Zinaida Greceanîi și Galina Karelova au menționat că au fost depuse eforturi importante pentru a crea “un cadru al relațiilor bilaterale solid și productiv”.

“Totodată, a fost evidențiat faptul că, în construcția relațiilor de mai departe, Federația Rusă este nevoită să țină cont de anumite decizii, din ultima perioadă. În special, este vorba de decizia puterii oficiale din Moldova de a participa la summit-ul Platformei de la Crimeea”, este menționat în comunicatul emis de PSRM.

De asemenea, a fost criticată decizia Curții Constituționale de a declararea neconstituțională legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Moldovei.
“În același timp, a fost subliniată ideea că, în pofida împrejurărilor de ordin politic, Moldova și Federația Rusă au o moștenire istorică, culturală și spirituală comună foarte bogată. Au fost exprimate disponibilitatea și interesul mutual pentru a continua colaborarea bilaterală, dialogul interparlamentar, interacțiunea în formatul cooperării internaționale, alte măsuri de parteneriat și susținere reciprocă”, se arată într-un comunicat de presă emis de socialiști.

La sfârșitul întâlnirii, Greceanîi a declarat că va profita de tribuna parlamentară, de alte platforme de comunicare pentru a “contribui la menținerea parteneriatului și prieteniei moldo-ruse”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata