Ziua Mondială a Stomatologului: Ce a făcut Ion Ceban la Centrul Stomatologic Municipal și Centrul Stomatologic Municipal pentru Copii

0

Cu ocazia Zilei Mondiale a Stomatologului, primarul general Ion Ceban a fost la Centrul Stomatologic Municipal și Centrul Stomatologic Municipal pentru Copii.

Cu această ocazie edilul a oferit mai multe diplome de onoare specialiștilor din domeniu.

„Mă bucur că datorită responsabilității stomatologilor noștri și investițiilor făcute de municipalitate, reușim să oferim servicii de înaltă calitate, ce nu cedează celor europene.

În prezent, Centrul Stomatologic, datorită sprijinului municipalității, este cea mai mare instituție de profil stomatologic din țară, unde activează 247 de angajați, inclusiv 104 medici.

Instituția este integrată în Programul municipal „Protezare dentară grupurilor social-vulnerabile din Chișinău”.

Centrul este dotat cu utilaj modern și tehnologii de performanță, prestează servicii de implantologie orală, osteosinteză și tratamente sub microscop, fiind singurul centru de stat dotat cu așa utilaj. În cadrul instituției își desfășoară activitatea și două catedre ale Universității de Medicină „Nicolae Testemițanu”.

Consultații și intervenții de calitate sunt oferite și la Centrul Stomatologic Municipal de Copii unde activează 129 de angajați”, a declarat Ceban.

Instituția dispune de cinci secții în cadrul centrelor medicilor de familie din toate sectoarele orașului, care, la rândul lor, administrează și 39 de cabinete stomatologice în grădinițe și școli.

În perioada 2018-2022, Centrul Stomatologic Municipal pentru Copii a acordat asistență în toate subdiviziunile, înregistrând 727 de mii de vizite.

Anul trecut, în instituție a fost redeschis și serviciul de anestezie, utilajul specializat fiind procurat prin contribuția municipalității.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata