Guvernul sporește accesul familiilor defavorizare la ajutorul pentru perioada rece a anului

0

Ajutorul pentru perioada rece a anului, ├«n cuantum de 700 de lei,  va fi acordat mai multor familii defavorizate, ├«n perioada 1 ianuarie – 31 martie 2022. ├Än acest sens, Guvernul a aprobat ast─âzi un proiect de hot─âr├óre care are ca scop sus╚Ťinerea familiilor ├«n condi╚Ťiile major─ârii tarifelor la utilit─â╚Ťi, dar ╚Öi aplicarea modific─ârilor operate ├«n Legea privind modificarea condi╚Ťiei de stabilire ╚Öi acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului.

Astfel, proiectul prevede c─â la acordarea presta╚Ťiei de ajutor pentru perioada rece a anului (APRA), pentru 1 ianuarie – 31 martie 2022,  nu se va lua ├«n considerare scorul calculat pentru indicatorii de bun─âstare pe bunurile mobile ┼či imobile pe care le are ├«n proprietate/folosin┼ú─â familia (nu se va aplica testul proxy).

Totodat─â, ├«n cazurile c├ónd dreptul la APRA a expirat/expir─â ├«n perioada  1 decembrie 2021-28 februarie 2022, perioada de acordare a ajutorului va fi extins─â ├«n regim automat p├ón─â la 31 martie 2022, f─âr─â a fi necesar ca beneficiarul s─â depun─â o cerere nou─â.

├Än acela╚Öi timp, cererile respinse pentru acordarea dreptului la APRA,  depuse dup─â 1 noiembrie 2021 ╚Öi care au fost respinse din motivul  dep─â╚Öirii scorului stabilit pentru indicatorii de bun─âstare, vor fi revizuite ├«n mod automat, prin intermediul Sistemului informa╚Ťional automatizat ÔÇ×Asisten╚Ťa Social─âÔÇŁ.

Hot─âr├órea va intra ├«n vigoare la data public─ârii ├«n Monitorul Oficial ╚Öi se va aplica pentru perioada 1 ianuarie 2022 ÔÇô 31 martie 2022.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata