130 de militari ucraineni şi 90 ruşi eliberaţi într-un nou schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina

0

Peste 200 de prizonieri de război au fost eliberaţi marţi, în urma unui nou schimb între Rusia şi Ucraina, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.

Prizonierii eliberaţi de Ucraina (circa 90 de militari ruşi) au fost transportaţi pe calea aerului la Moscova pentru tratament medical, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Între timp, la Kiev, şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, a declarat că 130 de militari ucraineni au revenit din captivitatea trupelor ruse.

87 dintre cei 130 de militari ucraineni eliberați de ruși au făcut parte din trupele care au luptat în oraşul Mariupol până la capturarea acestuia de către trupele ruse. Alţi 35 de soldaţi ucraineni eliberaţi acum au fost capturaţi în estul Ucrainei în luptele din apropierea oraşelor Bahmut şi Soledar.

Din 24 februarie 2022, când a început războiului declanşat de Rusia în Ucraina, cele două ţări au efectuat mai multe schimburi de prizonieri. Până în prezent au fost astfel eliberaţi 1.993 de militari ucraineni, potrivit Kievului.

Rusia nu a comunicat numărul total al militarilor săi eliberaţi în urma acestor schimburi de prizonieri.

 În ianuarie 2023, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat un schimb de prizonieri de război cu Ucraina care a condus la eliberare a 100 de soldați, câte 50 de fiecare parte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata