25 ani de închisoare pentru un profesor. A violat șapte minore

Hands of the prisoner in jail
0

Un profesor din Edineț s-a ales cu o pedeapsă de 25 de ani de închisoare. Acesta a comis 23 de episoade de infracțiuni sexuale.

Sentința a fost pronunțată la data de 23 februarie 2023, de către magistrații Judecătoriei Edineț, sediul Central.

Potrivit sentinței, un bărbat de 48 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea a șapte episoade de viol, opt episoade de acțiuni violente cu caracter sexual și opt episoade de acțiuni perverse, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 25 de ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii, precum și cu titlu de cheltuieli judiciare a sumei de peste 250.000 lei.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, în perioada anilor 2017-2022, inculpatul, activând în calitate de profesor de muzică în raionul Edineț, atât în biroul de serviciu, cât și la domiciliul acestuia, a comis acțiuni prejudiciabile ce atentează la inviolabilitatea sexuală, libertatea psihică, integritatea corporală și sănătatea a șapte victime minore.

Inculpatul a pledat nevinovat.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata